Русия тества успешно модернизиран "Алигатор" във войната в Украйна (+ВИДЕО)

С надграждането на системите хеликоптерът увеличи обхвата на поразяване на целта

02.09.2022 | 10:45 Редактор: Елеонора Танева

Русия е провела успешни тестове на модернизирания разузнавателно-щурмови хеликоптер Ка-52М по време на спецоперация в Украйна. Това съобщи за ТАСС източник от военно-промишления комплекс.

"В момента Ка-52М преминава изпитания. Хеликоптерът се представи много добре. Въз основа на резултатите от използването му, представители на военното ведомство дадоха препоръки на производителя за финализиране и подобряване на някои системи", каза източникът.

Ка-52М е подобрена версия на вертолета Ка-52 Алигатор. 

Според разработчиците ракетното въоръжение е модифицирано с взаимствано въоръжение на по-ново поколение ударен хеликоптер Ми-28НМ. Това позволява значително да се увеличи обхватът на поразяване на целта. 

Въведено е ново цифрово задвижване, което да подобри точността на прицелване при стрелба с оръдие. На форума "Армия-2022" Министерството на отбраната е подписало договори за доставка на модернизираните "Алигатори".

Колко е важно за Русия да използва този тип хеликоптери показва новина от Украйна в навечерието на Деня на независимостта. Тогава военните се похвалиха, че са поразили и унищожили именно един такъв боен "Алигатор".

Снимка: Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК