Дубай изтупва от прахта проекти за луксозни сгради заради повишеното търсене от богаташи

Имотни компании се стремят да реализират идеи, които се провалиха след дълговата криза в града

22.08.2022 | 15:53 Редактор: Ирена Бакърджиева
Дубай изтупва от прахта проекти за луксозни сгради заради повишеното търсене от богаташи

Строителни компании в Дубай изтупват от праха спящи от дълго време проекти, тъй като търсенето на луксозни имоти нараства на фона на вълната от пристигащи заможни хора в емирството, пише Financial Times.

Свързани с държавата и с правителството имотни компании се стремят да възобновят проекти, които се провалиха след дълговата криза в града по време на световната финансова криза. Сред тях са блокираният проект за изкуствен остров Палм Джебел Али и удивителните кули на Dubai Pearl, дълго отлаган проект на входа на друг известен изкуствен остров – Палм Джумейра.

Тези проекти от дълго време са визуално напомняне на прекомерности в миналото, но сега се съживяват благодарение на вълната от новопристигащи хора в града – от азиатски милиардери до инвеститори в криптовалути и богати руснаци, които се стремят да избягат от наложените санкции след нашествието в Украйна.

Базираната в Дубай консултантска компания Mira Estate съобщи, че продажбите на клиенти от Русия и бивши съветски републики са се удвоили от началото на тази година спрямо същия период на 2021 г.

"Рекорден брой милиардери и предприемачи се стичат към ОАЕ, а това води до ръст на търсенето на имоти. Повечето купувачи на жилища търсят готови имоти и жилища на брега", казва Тамара Гетигежева, главен изпълнителен директор на Mira.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК