Британците закъсват за ваксини за маймунска шарка, гейове и бисексуални са в по-голям риск

Великобритания разполага с малко над 8300 дози

10.08.2022 | 09:54 Редактор: Елеонора Танева
Британците закъсват за ваксини за маймунска шарка, гейове и бисексуални са в по-голям риск

До две-три седмици Великобритания ще остане без ваксини срещу маймунска шарка, страната разполага с малко над 8300 дози, съобщи "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс.

Доставките на нова партида от 100 000 дози няма да бъдат възобновени преди края на септември, се казва в публикацията, която се позовава на писмо от националната здравна служба.

Миналата седмица Агенцията за здравна сигурност съобщи, че са налице "ранни признаци", че епидемията от маймунска шарка е достигнала плато в цялата страна и разпространението ѝ вече се забавя.

През юни британските власти препоръчаха на мъжете, които са гей или бисексуални и са в по-голям риск, да бъде предложено да се ваксинират, тъй като епидемията от болестта набира скорост главно в Европа, уточни БТА.

Към 4 август в Обединеното кралство са били регистрирани 2768 потвърдени случаи – 2639 в Англия, 67 в Шотландия, 25 в Северна Ирландия и 37 в Уелс.

Миналия месец Световната здравна организация обяви маймунската шарка за "извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение", което е най-високо ниво на опасност.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Закъсват
преди 1 година
За ВАКСИ.У ДА ВА Е...А В ЛЪЖЦИТЕ ПРОСТИ.НИ КОВИД НИ МАЙМУНИ ЩЕ ИМА.ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ СРЕЩУ ВОЙНАТА НА СЗО.МАСОВА ПСИХОЗА И ИЗБИВАНЕ НА ХОРАТА В ИНТЕНЗИВНИТЕ И РАЗХОЖДАТЕ НА ВСИЧКИ БОЛНИЦИ ЩОТО ВАЖНИТЕ НЕЩАСТНИЦИ НАРЕЧЕНИ ЛЕКАРИ МНОГО СА ЗАГРИЖЕНИ Сигнализирай за неуместен коментар