Тръмп: Байдън знаеше за обиска, не сме по-добри от бананова република

В Мар-а-Лаго се случи нещо ужасно, заяви той

10.08.2022 | 07:21 Редактор: Тодор Петров
Тръмп: Байдън знаеше за обиска, не сме по-добри от бананова република

Доналд Тръмп заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън е знаел за претърсването в имението Мар-а-Лаго, въпреки уверенията на Белия дом в обратното.

Самият Тръмп обяснява обиска, който беше извършен от служители на ФБР в понеделник, с нежеланието на управляващата Демократическа партия да му позволи да се кандидатира на президентските избори през 2024 г.

"Байдън знаеше всичко за това, както знаеше и за "сделките" на Хънтър Байдън", пише той в социалните мрежи.

Тръмп и неговите поддръжници редовно обвиняват сина на президента Байдън - Хънтър, в корупционни сделки в чужбина. Самият Джо Байдън уверява, че не следи търговските дейности на сина си, но е убеден в неговата невинност.

Говорителят на Белия дом увери, че Байдън не е знаел предварително за обиските в имението на Тръмп във Флорида и не е бил информиран за резултата от тях, предаде БГНЕС.

"Вчера в Мар-а-Лаго се случи нещо ужасно. Ние не сме по-добри от някоя страна от Третия свят, от бананова република", написа ядосаният Тръмп.

Той нарече претърсването продължение на политическата разправа с него след обвиненията в заговор с Русия и два импийчмънта.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК