Тръмп: САЩ потънаха до нивото на страните от третия свят, икономиката е в застой

"Най-важното е, че ние сме страна, която вече не е уважавана или слушана в света", заяви той

07.08.2022 | 09:45 Редактор: Теодора Патронова
Тръмп: САЩ потънаха до нивото на страните от третия свят, икономиката е в застой

Съединените щати потънаха до нивото на страните от третия свят в много отношения. Това мнение изрази в събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Тексас.

"Ние сме в много отношения страна от третия свят. Ние сме страна, чиято икономика е в застой, чиито вериги за доставки са нарушени, магазините не са пълни, чиито пакети не достигат до получателите и чиято образователна система е в дъното на всеки списък. Но може би най-важното е, че ние сме страна, която вече не е уважавана или слушана в света", заяви той.

Тръмп твърди, че преди две години, когато той беше президент, ситуацията е била коренно различна и каза, че републиканците трябва да започнат да коригират сегашното състояние още през ноември тази година, когато ще се проведат междинните избори за Конгреса на САЩ. На тези избори през ноември ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите (долната камара) и 34 сенатори. Демократите държат мнозинството в долната камара, в горната камара е установен паритет: всяка от двете партии има 50 места, съобщи БГНЕС.

По-рано Тръмп изрази мнение, че Републиканската партия на изборите през 2022 г. ще може да получи контрол над Камарата на представителите, а демократите, включително Байдън, ще бъдат изправени пред политически колапс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година