От ФБР разбили и сейфа на Тръмп, синът му го защити със силни думи

Към момента не е ясна каква е причината за претърсването

09.08.2022 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

Служители на ФБР нахлуха в имението на Доналд Тръмп във Флорида. Към момента не е ясна каква е причината за претърсването, но Тръмп обяви, че домът му в курорта Мар-а-Лаго е под обсада и окупирано от голяма група федерални агенти. Новината научил от сина си Ерик.

"Баща ми през целия си живот не бе получавал нищо повече от фиш за превишена скорост, докато не взе едно решение - да слезе по ескалатора и да се бори за тази страна", коментира Ерик Тръмп.

В съобщение до медиите Тръмп написа, че имението му е окупирано от агентите, които дори разбили сейфа му, но не открили нищо вътре. Претърсването обаче светкавично събра десетки поддръжници и противници на президента (2017-2021 г.) пред резиденцията му.

"Обичам този човек, той е направил толкова много за тази страна - повече от всеки друг президент в Съединените щати", категоричен бе привърженик на Тръмп.

"Той е престъпник и си го заслужава. Той не е направил нищо хубаво за нашата страна, а ние дойдохме тук да празнуваме", каза друга американка.

Към момента не е ясно каква е причината за претърсването, за което агентите са представили заповед. Според някои американски медии обискът е свързан с класифицирани документи, взети от Тръмп, след като загуби президентските избори през 2020 година. 

По време на мандата си Тръмп неколкократно се възползва от правомощието да разсекретява информация, която му помагаше политически - особено по въпроси за връзките му с Русия.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК