Русия е изпратила двойник на Путин в Иран?

Шефът на украинското разузнаване разкрива подозренията си в държавни доклади

26.07.2022 | 08:18 Редактор: Искра Ангелова
Русия е изпратила двойник на Путин в Иран?

Двойник на руския президент Владимир Путин може да се е присъствал на срещата на върха в Техеран тази седмица, според началника на Украинското военно разузнаване. В статия на "Дейли мейл" се отбелязва, че при слизане от самолета руският лидер изглежда някак неловко. Украински източници посочват, че се е движил необичайно бързо и е бил по-бдителен, отколкото при предишни публични изяви.

Шефът на украинското разузнаване генерал-майор Кирил Буданов разкрива подозренията си в държавни доклади, в които предполага, че двойник на Путин може да е пристигнал в Техеран, за да се срещне с президентите на Иран и Турция.

"Само ще подскажа. Обърнете внимание на момента, в който руският президент слиза от самолета. Та това е Путин?", коментира той, цитиран от "24 часа".

Дали заради подобни подозрения, или не, посещението на руския лидер в Техеран определено привлече световното внимание. Това е едва вторият път, в който Путин е в чужбина, откакто започна своята брутална инвазия в Украйна преди пет месеца.

Преди две години руският президент призна, че управници са обмисляли използването на двойници, но той твърди, че идеята е била отхвърлена.

"Отхвърлих идеята за каквито и да било двойници", посочва Путин по въпроса.

Междувременно политологът Валери Соловей оспори твърдението на директора на ЦРУ Уилям Бърнс тази седмица, че няма данни, които да предполагат, че Путин е сериозно болен. 

Соловей, който отдавна твърди, че здравословното състояние на руския лидер е влошено, каза: "Американците, особено ЦРУ, имат информация за реалното здравословно състояние на руския президент. Те определено знаят, че той има сериозни проблеми, включително психически."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК