Спад в цените на петрола в очакване на данните за запасите на САЩ

WTI се понижи в началото на азиатската търговия след покачване с повече от 8% в предходните три сесии

20.07.2022 | 12:24 Редактор: Ирена Бакърджиева
Спад в цените на петрола в очакване на данните за запасите на САЩ

Цените на петрола се понижиха след тридневен ръст, тъй като инвеститорите претегляха данните, които сочат нарастване на запасите в САЩ и перспективите за долара, предава Bloomberg.

West Texas Intermediate за септември, договорът с най-голям обем и отворен интерес, се понижи в началото на азиатската търговия след покачване с повече от 8% през предходните три сесии. Този напредък беше подкрепен от слабостта на американската валута, прекъсването на тръбопровод в САЩ и признаците, че физическите пазари остават затегнати.

Запасите от суров петрол в САЩ се увеличиха с почти 2 милиона барела миналата седмица, докато запасите от бензин също се увеличиха, показват оценки на Американския петролен институт, според хора, запознати с данните. По-късно в сряда ще излязат официални данни от Администрацията за енергийна информация.

Този месец суровият петрол се колебаеше около 100 долара за барел, тъй като търговците претеглят въздействието върху търсенето от потенциална рецесия, както и широкия апетит към риск и по-широките пазарни движения. След като миналата седмица достигна рекорд, доларът отслабна, което направи суровините, включително петрола, по-привлекателни

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК