Русия се подигра със САЩ: Твърденията за изолацията ни приличат на сеанс по самохипноза

Вместо да признаят невъзможността за премахване на Русия, американците предпочитат да се отдадат на илюзии, казват руски дипломати

19.07.2022 | 08:21 Редактор: Елеонора Танева
Русия се подигра със САЩ: Твърденията за изолацията ни приличат на сеанс по самохипноза

Неясните изявления на Държавния департамент за "международната изолация" на Русия са опит за пожелателно мислене, напомнящ сеанс по самохипноза. Това се казва в изявление, публикувано в понеделник от посолството на Русия в САЩ в канала му в Telegram.

"Обърнахме внимание на твърдението на пресслужбата на Държавния департамент, че страната ни уж е откъсната от останалия свят в икономическо, политическо, културно и дипломатическо отношение. Това не е нищо повече от пожелание. Руското ръководство активно участва в международните процеси и поддържа постоянни контакти с лидерите на повечето държави. Дори на Запад все по-често се говори за липсата на алтернатива на диалога с Русия по глобалните въпроси", заявиха от дипломатическата мисия.

"Гласовите твърдения на американците приличат на сеанс по самохипноза. Вместо да признаят невъзможността за премахване на Русия, те предпочитат да се отдадат на илюзии. Разглеждаме го като опит да се убедят гражданите на САЩ, че антируската политика и нелегитимните западни санкции са оправдани и струват скъпо на инициаторите им", допълват руските дипломати, цитирани от БГНЕС.

Те определиха като "откровена измислица" твърденията за "изолацията" на руската делегация на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Индонезия. "Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров проведе редица продуктивни срещи с колегите си от други държави", посочиха от посолството.

По-рано The Washington Post съобщи, че бивши служители на Държавния департамент са разкритикували държавния секретар Антъни Блинкен за липсата на контакти с Русия в настоящата обстановка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК