Путин: Русия не може да се развива изолирано от света, но и не може да бъде откъсната от него

"Страната ни в своето развитие няма да отстъпи десетилетия назад", заяви той

18.07.2022 | 15:28 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Русия не може да се развива изолирано от света, но и не може да бъде откъсната от него

"Русия, подложена на санкции, няма да се откаже и още повече няма да отстъпи в развитието си десетилетия назад", каза руският президент Владимир Путин на заседание на Съвета за стратегическо развитие и национални проекти, предава ТАСС.

В същото време, добави Путин, става дума за технологии, които са придобили глобален характер и са в основата на прогресивното развитие на всяка страна в съвременния свят.

"Точно тук се опитват да ни поставят пречки, за да спрат развитието на Русия. Ясно е, че това е огромно предизвикателство за страната, но ние не само няма да се откажем и да бъдем в някакво объркване или, както някои наши "доброжелатели", прогнозират отстъпление десетилетия назад, разбира се, че не - напротив", подчерта Путин, цитиран от "Труд".

"Русия не може да бъде откъсната от целия свят, като се огради от него с "огромна ограда. Ясно е, че не можем да се развиваме изолирано от целия свят. Но това няма да се случи. В съвременния свят не може така - да се постави огромна ограда. Просто е невъзможно", коментира още Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 3
Benito musolini
преди 1 година
И на 100 години да съм пиши ме опълченец бия се за русия бия се правото.тази демокрация иска да завладее залежите и всичко чуждо само и само живее така наречената ес и нато и америка Сигнализирай за неуместен коментар
2
22 rate up comment rate down comment 39
Jacky
преди 1 година
Путин върна Русия със столетие назад! Със тази война в Украйна, показа на цял свят резултатите от двадесет годишната му политика на корупция! Жалко за поданиците му, които дълго ще плащат. Много е вероятно рефето да има същата съдба, като сесесерето. Сигнализирай за неуместен коментар
1
39 rate up comment rate down comment 43
СБ
преди 1 година
Путин ли ? Хм , прави се на велиж,а в същност е безмозъчен! Сигнализирай за неуместен коментар