Зеленски отстрани още 28 служители на Службата за сигурност, посочи причината

Президентът смята за предателство това, че над 60 служители на СБУ и прокуратурата са останали в територии, окупирани от Русия

19.07.2022 | 07:43 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Володимир Зеленски отстрани от длъжност още 28 служители на Службата за сигурност на Украйна. В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски каза, че решението засяга персонал на различно равнище. А причините са сходни: "незадоволителни резултати от работата", отбеляза той.

В неделя украинският президент отстрани от длъжност началника на СБУ Иван Баканов и главния прокурор Ирина Венедиктова. Той се аргументира с недоволството си от факта, че над 60 служители на СБУ и прокуратурата са останали в територии, окупирани от Русия - нещо, което властите в Киев смятат за предателство.

Зеленски обвини Москва, че държи в информационен вакуум жителите на окупираните от нея украински територии

"Всеки ден Русия разпространява нови лъжи за Украйна и нашите действия. Въпреки пропагандата и сплашването, хората не само помнят Украйна, но и показват какво наистина мислят и към какво се стремят. Въоръжените сили на нашата държава успяха да нанесат значителни логистични загуби на окупаторите. За руската армия е все по-трудно да удържа позициите на завладяната територия", каза украинският президент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК