Ще пътуваме ли през лятото? Поредна авиокомпания отменя полетите си

"British Airways" планира да намали своя график за периода април-октомври с 11%

05.07.2022 | 15:14 Редактор: Петя Кръстева
Ще пътуваме ли през лятото? Поредна авиокомпания отменя полетите си

Авиокомпанията "British Airways" отменя повече полети, планирани за летния ваканционен сезон, съобщиха от компанията. Тя е поредният превозвач, който прибягва до подобно решение заради масовите проблеми по летищата, причинени от недостиг на персонал и скок в търсенето на пътувания.

Авиокомпанията заяви, че планира да намали своя график за периода април-октомври с 11% вместо обявените по-рано 10 на сто, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. 

"Тъй като цялата авиационна индустрия продължава да се изправя пред най-предизвикателния период в своята история, е необходимо да се направят някои допълнителни намаления“, заяви говорител на British Airways. 

От думите му става ясно, че представители на компанията са се свързали със своите клиенти, за да им се извинят, да им предложат алтернативни дати за тяхното пътуване или да им възстановят средствата напълно. 

Вестник "Telegraph" също съобщи по-рано, че  авиокомпанията отменя повече от 650 полета от лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик" до дестинации като Испания, Португалия и Гърция. Отмяната на  полетите ще засегне до 105 000 пътници. "British Airways" не коментира конкретно информацията на "Telegraph".

Миналата седмица британското правителство призова авиокомпаниите да изпълняват "реалистични" летни графици, за да се гарантира, че ще избегнe хаосът по летищата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК