Транспортен хаос и стотици отменени полети във Великобритания

Най-голям брой полети са отменени на British Airways на "Хийтроу"

02.07.2022 | 09:40 Редактор: Тодор Петров
Транспортен хаос и стотици отменени полети във Великобритания

Разочаровани британски туристи обмислят организирането на стачка заради стотици отменени и отложени полети във Великобритания. Транспортният хаос засяга все повече международни туристи, след като авиокомпаниите бързат да променят полетното разписание и графици.

Миналия месец властите на Острова обявиха "амнистия за авиокомпаниите", която позволява на авиопревозвачите да отменят полети, като същевременно запазват слотовете за излитане и кацане през следващата година. Слотовете биват купувани от компаниите в синхрон с графика на полетите, но ако не успеят да изпълнят задълженията си към летището и пътниците, слотовете могат да бъдат откупени от конкурентни авиолинии.

С промените и т.нар. "амнистия" държавата въведе възможност за по-свободно коригиране на разписанията, което ще позволи на авиокомпаниите да изпълняват само полетите, които имат достатъчно пътници и пълен екип персонал.

Най-голям брой полети са отменени на British Airways на летище "Хийтроу".

Недостигът на персонал в наземното обслужване, на летищата и при летателния екипаж са основното предизвикателство пред авиокомпаниите, които все още се възстановяват от пандемията от коронавирус, припомня БГНЕС.

Хиляди полети бяха отменени на различни авиокомпании през последните седмици, което предизвика хаос на международните летища.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК