Lufthansa: Ситуацията с полетите ще се нормализира през 2023 г.

Авиокомпанията съкрати 3100 полета от лятното си разписание поради недостиг на персонал

25.06.2022 | 09:50 Редактор: Теодора Патронова
Lufthansa: Ситуацията с полетите ще се нормализира през 2023 г.

Авиокомпанията Lufthansa AG не очаква нормализиране на полетите преди следващата година, след като съкрати 3100 полета от лятното си разписание поради недостиг на персонал, съобщи Bloomberg.

"Като цяло очакваме ситуацията да се нормализира през 2023 г.", посочи членът на борда на директорите на Lufthansa Детлеф Кайзер.

Авиопревозвачът посочва, че ще отмени 2200 вътрешни и европейски полета през юли и август наред с отменените 900 полета, които обяви по-рано този месец. Това е около 4% от капацитета на авиокомпанията през периода, съобщи говорител на Lufthansa.

Търсенето на пътувания в Европа рязко се повиши с отмяната на ограниченията заради Ковид-19 и това стана причина за проблеми с полетите, а много пътници бяха принудени да чакат на опашки с часове. Отменят се и много полети. Недостигът на работна ръка се задълбочава, тъй като нова пандемична вълна стана причина все повече служители да се разболяват.

Нарастващото недоволство сред служителите, които искат повишение на заплатите, за да се справят с инфлацията, се прибавя към проблема. В авиокомпании като Ryaniar и British Airways служителите заплашват или вече пристъпиха към стачки.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК