Зеленски: Колкото и да сме силни, руснаците са 10 пъти повече, но ще спечелим войната

Когато загубим един човек, Русия губи петима, подчерта украинският президент

29.06.2022 | 12:14 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Колкото и да сме силни, руснаците са 10 пъти повече, но ще спечелим войната

Войната ще завърши с победата на Украйна. Колкото и да е трудно, трябва да премахнем нашествениците от земята си. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю пред американската телевизия NBC.

Той уточни, че ежедневните боеве нанасят тежки загуби както на Украйна, така и на Русия, но нашествениците имат повече загуби.

"Когато загубим един човек, Русия губи петима. Където загубим един танк, те губят пет. Така се борим. Но трябва да бъдем справедливи и да кажем, че за нас наистина е трудно. На един наш танк - те имат 10, срещу един наш войник - те имат 10. И колкото и да сме силни, те са десет пъти повече. Трудно ни е, но държим", каза Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Според него в някои райони украинските сили отблъскват противника, а в някои райони са били принудени да отстъпят заради численото превъзходство на руснаците.

Зеленски подчерта, че за самата Украйна ще бъде трудно да се бори срещу Русия и със сигурност няма да оцелее при такива условия. Затова подкрепата на Европа и САЩ е много важна. Според президента, ако светът се умори от тази война, тогава целият свят ще загуби. В същото време, ако се стигне до победа,  тя също ще бъде споделена.

Президентът на Украйна подчерта, че страната му се нуждае от още оръжия, за да балансира силите и да може да победи Русия.

Снимка: кадър Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
Нея ми
преди 1 година
Всичко е нагласено да отслабят Европа и да приберат пари Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Клеопатра
преди 1 година
Тази марионетка ще погуби народа си. Само за ОРЪЖИЕ реве. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Boko
преди 1 година