Зеленски публикува видео от взрива в мол в Кременчук: Искаха да убият повече хора

Всички замесени в ракетните атаки срещу цивилни цели ще бъдат наказани, обеща украинският президент

29.06.2022 | 09:29 Редактор: Елеонора Танева

Президентът на Украйна Владимир Зеленски показа видеозапис от удара на руски ракети по търговския център в Кременчук.

"За да не смее никой да излъже за ракетната атака срещу търговския център в Кременчук. Руската ракета порази точно този обект – целенасочено. Очевидно такава е била заповедта. Очевидно такива координати са получени за тази ракета от руските убийци. Искаха да убият повече хора в спокоен град, в обикновен мол", заяви Зеленски на фона на кадрите от охранителна камера, запечатала взрива в мола.

Той уточни, че украинските власти имат всички имена на хората, взели решението за извършване на ракетна атака срещу Кременчук. Добави също, че всички замесени в ракетните атаки срещу цивилни цели, както и руски дипломати и пропагандисти, които оправдават този терористичен акт, ще бъдат наказани.

"Към тази вечер общият брой на руските ракети, които поразиха нашите градове, вече е 2811. И колко още авиобомби, колко артилерийски снаряда ще паднат?! Съветът за сигурност на ООН почете паметта на всички украинци, убити от руската армия. Членовете на руската делегация огледаха всички присъстващи в залата на Съвета за сигурност и също решиха да станат - само за да не изглеждат откровено като убийци. Но всички знаят, че това е именно руският терор, руската държава е тази, която убива невинни хора в тази война срещу украинския народ", каза още Зеленски в изявлението си.

Снимка: Кадър Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК