МО на Русия показа как "Красуха-С4" работи в Украйна и саботира дори дронове (+ВИДЕО)

Комплексът сканира въздушното пространство и заслепява вражеския обект, който става уязвим за противовъздушната отбрана

29.06.2022 | 11:45 Редактор: Елеонора Танева

Министерството на отбраната на Русия показа кадри с екипажа на най-новия комплекс "Красуха-С4", който се използва по време на специалната военна операция в Украйна.

Министерството публикува видео на демонстрация по сканиране на въздушното пространство, откриване и класификация на въздушни обекти. Също така поразиха радиолокационна станция на украински разузнавателен безпилотен летателен апарат.

Военнослужещите отбелязват, че тактико-техническите характеристики на "Красуха-С4" позволяват откриването на всички видове въздушни цели, включително и движещи се на изключително малка височина. Принципът на действие - въздейства върху бордовото оборудване на вражеския обект, софтуерът и хардуерът на "Красуха-С4" го заслепяват и го принуждават да набира височина. Така става достъпен за системите за противовъздушна отбрана на руските войски.

"Това е най-новата разработена система за електронна борба. Тя не позволява на вражеските самолети целенасочени въздушни удари, разузнаване на местоположението на нашите бойни групи и извършване на саботаж. В резултат на това в тясно взаимодействие със зенитните системи, засичаме, потискаме и съобщаваме координатите на противовъздушната ни отбрана и ги унищожаваме", каза командирът на ротата на РЗБ, цитиран от ТАСС.

Основните цели в момента били нисколетящи украински щурмови самолети, които се опитвали да минат извън руските радари и търсели пробойни.

Снимка: Кадър Youtube 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК