Украински фермери тровят руски военни с череши, потопиха влекач с оръжия за Змийския остров

Руснаците съсредоточават усилията си в района на град Бахмут в Донецка област

17.06.2022 | 13:52 Редактор: Теодора Патронова

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил проверка на готовността в четири области на Украйна. Причината е възможна заплаха от атака от територията на Беларус, съобщи секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов.

Въздушен удар на руската армия уби четирима души в град Лисичанск в Луганска област. Атаката е била насочена срещу сграда, в която се укриват цивилни. Продължават ожесточените боеве за Северодонецк. Част от украинските защитници, заедно с цивилни, продължават да се укриват в химическия завод "Азот" в града.

От Генералния щаб на украинската армия обявиха, че руските военни съсредоточават усилията си в района на град Бахмут в Донецка област, като там са обстрелвани редица населени места. 

Украинските власти съобщиха, че военноморските сили на Украйна са унищожили руски влекач, превозващ боеприпаси и оръжия до Змийския остров в Черно море. Междувременно се появи информация, че украински фермери са отровили руски военни със специално обработени череши. В поредното си видеообръщение президентът Зеленски отново заяви, че до този момент преговорите за спирането на бойните действия не са на дневен ред. 

"Европейските лидери разбират защо не се провеждат преговори за край на войната. Причината е позицията на Русия, която се опитва да уплаши Европа и да продължи с разрушаването на страната ни", изтъкна президентът.

А след като вчера Зеленски получи уверение за подкрепа от лидерите на Франция, Германия и Италия, днес се очаква Европейската комисия да препоръча на Украйна и Молдова да бъде предоставен статут на кандидатки като символична стъпка напред в дългия процес за членство в Европейския съюз. Това ще се случи, ако те изпълнят редица условия, свързани с принципа на върховенството на закона, правосъдието и борбата с корупцията.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 1 година
Добри новини. За пореден път доказват любовта на украинците към братята им славяни, които влачат за всеки случай и чеченци за прослава на православието. Сигнализирай за неуместен коментар