Безпрецедентна кражба на 20 товарни контейнера със злато и сребро

Грабежът е извършен в частен комплекс на гражданското пристанище в Западно Мексико

14.06.2022 | 12:15 Редактор: Ваня Кузманова
Безпрецедентна кражба на 20 товарни контейнера със злато и сребро

Тежко въоръжени нападатели задигнаха 20 товарни контейнера, някои от които транспортирали злато и сребро, от пристанище в Западно Мексико, предаде АФП. Властите обявиха, че това е кражба в "безпрецедентни" пропорции.

Грабежът, който местните медии наричат "кражбата на века", станал на 5 юни в частен комплекс на гражданското пристанище в град Мансанийо, на тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

След като обезвредили охраната, нападателите използвали кранове и камиони, за да преместят контейнерите, заяви говорителят на прокуратурата Густаво Адриан Хоя.

"Това е безпрецедентно. Имали сме спорадични кражби на контейнери преди, но на и в такова количество", каза той, като добави, че кражбата отнела около 8-10 часа.

"Те са били много придирчиви в избора на стока за кражба – ценни метали и други неща като климатици", обясни говорителят пред репортери.

Шефът на националните митници Орасио Дуарте Оливарес каза, че районът кражбата не е бил под юрисдикцията на Военноморските сили, които отговарят за наблюдението на пристанищата, информира БНР. 

Прокуратурата обяви, че се води разследване, но не съобщи детайли за откраднатите количества злато и сребро.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК