Русия заграбва апартамент на съпругата на Зеленски заради щетите в Донбас?

Жилището е на стойност около 100 милиона рубли

08.06.2022 | 12:27 Редактор: Елеонора Танева
Русия заграбва апартамент на съпругата на Зеленски заради щетите в Донбас?

Комунистическата партия на Руската федерация е предложила щетите в Донбас да бъдат компенсирани за сметка на активите на украински служители.

"РИА Новости" се позовава на искането на депутата от Държавната дума Сергей Обухов до правителството и Обединеното кралство. Той дал за пример апартамент на съпругата на Зеленски на стойност около 100 милиона рубли. Жилището се намира близо до двореца Ливадия в Крим.

Олена Зеленска е закупила апартамент с площ от 129,8 кв. м в елитен жилищен комплекс на същия адрес като двореца "Ливадия" през април 2013 г., заедно с паркомясто от 16,1 кв. метра. Според декларацията на Зеленски стойността на този имот е 1,3 милиона гривни (повече от 160 000 долара).

През 2019 г. Ройтерс съобщи, че Олена Зеленска е купила луксозното жилище за по-малко от половината от пазарната му стойност от бившия депутат Александър Буряк. Тогава от щаба на Зеленски увериха, че апартаментът е закупен на пазарна цена. Президентът уверил, че ще използват апартамента "само след задължителното връщане на Крим на Украйна", припомня "Украинская правда".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
боби
преди 1 година
И правилно! Защо не пишете какво заграбват на Русия! Сигнализирай за неуместен коментар