771 бойци от "Азов" в Мариупол се предадоха в плен на руснаците

Пленени са повече от половината украински бойци, блокирани в "Азовстал", уточниха от Министерството на отбраната на Русия

19.05.2022 | 12:42 Редактор: Елеонора Танева
771 бойци от

Повече от 771 от блокираните в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол бойци от полка "Азов" са се предали през последните 24 часа. Това предаде ТАСС, позовавайки се на информация от говорителя на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков.

"От 16 май общо в плен са се предали 1730 бойци, включително 80 ранени", каза Конашенков и уточни, че всички нуждаещи се от болнично лечение получават помощ в медицински учреждения в Новоазовск и Донецк, уточни БТА.

Повече от половината украински бойци, които бяха блокирани в стоманодобивния завод в Мариупол, вече се намират в плен, предаде ДПА, позовавайки се на изказване от днес на сепаратисткия лидер Денис Пушилин пред руска държавна телевизия.

Преди началото на евакуациите Москва беше казала, че в бункери на територията на големия стоманодобивен завод са се окопали около 2500 души, а по информация от украински източници там е имало около 1000 души. Твърденията не бяха подкрепени от независими източници. Все още не е ясно дали Москва ще се съгласи да да размени бойците за руски военнопленници, както се надяват украински официални представители.

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК