Украински командир в "Азовстал" към Мъск: Помогни ни да се евакуираме

Не е ясно дали милиардерът е видял туита на Сергей Волина

12.05.2022 | 12:00 Редактор: Теодора Патронова
Украински командир в

Един от украинските бойци, намиращи се в стоманодобивния завод "Азовстал" в град Мариупол, се обърна към милиардера Илън Мъск с молба да помогне за евакуацията им, съобщава Ройтерс.

Редица цивилни вече бяха спасени през миналата седмица от завод "Азовстал" по силата на споразумение с Русия, но не беше постигнато споразумение с Москва за евакуация на стотици украински бойци, някои от които са ранени, след седмици на ожесточени руски бомбардировки на стоманодобивния комплекс.

"Хората казват, че Вие, Илън Мъск, идвате от друга планета, за да научите хората да вярват в невъзможното. Нашите планети са една до друга, като аз живея на място, където е почти невъзможно да се оцелее“, написа в Twitter командирът на 36-а бригада на морската пехота Сергей Волина.

Той допълни, че е създал акаунта в Twitter, само за да може да се свърже с Мъск. "Помогнете ни да излезем от "Азовстал" към страна-посредник. Ако не вие, кой тогава?", написа украинецът.

Не е ясно дали Илън Мъск е видял туита на Волина, предаде Ройтерс. Украинските власти посочват, че около 1000 бойци остават в многото подземни тунели на "Азовстал", като стотици от тях са сериозно ранени и се нуждаят от спешна евакуация. Заводът продължава да се намира под силен руски обстрел.

През февруари, когато интернетът на Украйна беше прекъснат след нахлуването на Русия, Илън Мъск отговори на туит от украински правителствен служител, търсещ помощ. Тогава Мъск каза, че сателитната широколентова услуга Starlink на неговата компания SpaceX е налична в Украйна и че SpaceX изпраща повече терминали в страната, припомня БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
bobkras
преди 1 година
Чух, че група чеченци са тръгнали за среща с Мъск.. Ще е забавно.. Е, не за всички. Сигнализирай за неуместен коментар