Шефът на руската Дума: Да се конфискуват активите на компаниите от "неприятелските държави"

Вячеслав Володин предложи получените средства да се използват за развитието на Русия

01.05.2022 | 18:08 Редактор: Здравко Черкезов
Шефът на руската Дума: Да се конфискуват активите на компаниите от

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призова да се конфискуват руските активите на компаниите от така наречените "неприятелски държави". 

Той предложи получените средства да се използват за развитието на Русия. 

Председателят на долната камара на парламента написа в социалната мрежа Telegram, че Русия трябва да отговори реципрочно на гласувания в Палатата на представителите на американския Конгрес законопроект, който предвижда част от замразените руски активи да бъдат предадени ва Украйна. 

Според Вячеслов Володин законопроектът няма да повлияе на руската икономика. По думите му яхтите и вилите на богатите руснаци в чужбина и без това нямат отношение към развитието на Русия. 

В същото време той изрази увереност, че западните страни ще върнат замразените руски валутни резерви в размер на 300 милиарда долара, защото това са държавни средства, предаде БНР. 

Той припомни, че Централната банка е забранила на чуждестранните инвеститори да изнасят парите си от Русия, които, според някои оценки, възлизат на 500 милиарда долара. 

Володин подчерта, че руските предприемачи изкупуват дяловете на чуждестранните си партньори, като действат "цивилизовано и в съответствие с нормите на международното право". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК