Бразилският президент иронизира Леонардо ди Каприо след призив младите да гласуват

Болсонаро е изправен пред критики заради политиката на правителството си в областта на околната среда

30.04.2022 | 09:20 Редактор: Теодора Патронова
Бразилският президент иронизира Леонардо ди Каприо след призив младите да гласуват

Бразилският президент Жаир Болсонаро отвърна на Леонардо ди Каприо, след като холивудският актьор и природозащитник насърчи младите в страната да гласуват на изборите по-късно тази година. "Бразилия е дом на Амазонка и други екосистеми, които са критични за изменението на климата", написа Ди Каприо в Twitter в четвъртък. "Това, което се случва, има значение за всички нас и гласуването на младежи е ключово да се стимулира промяната към здрава планета", добави той.

Г-н Болсонаро, който пренебрегва опазването на околната среда, отговори със сарказъм. "Благодаря ви за подкрепата, Лео! Наистина е важно всеки бразилец да гласува на предстоящите избори", туитира лидерът на крайната десница, който встъпи в длъжност през 2019 г. "Нашите хора ще решат дали искат да запазят нашия суверенитет над Амазонка или да бъдат управлявани от мошеници, които обслужват чужди специални интереси".

Ди Каприо е шампион за по-активна защита на тропическите гори на Амазонка, като дари $5 милиона през 2019 г. за по опазването им, съобщи БГНЕС.

Г-н Болсонаро е изправен пред масирани критики заради политиката на правителството си в областта на околната среда. Той и е обвиняват, че е позволил ускоряването на обезлесяването в региона. Природозащитниците обвиниха г-н Болсонаро и неговото правителство, че си затварят очите за фермерите и дървосекачите, които разчистват земята в Амазонка, която е най-голямата тропическа гора в света.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК