Кавър на "День Победы", в който смениха Русия с Украйна, взриви социалните мрежи

С помощта на високи технологии гласът на Лев Лешченко е използван за новия текст

22.04.2022 | 19:16 Редактор: Елеонора Танева

Войната в Украйна е основна тема и сред музикалните среди. Освен набиране на средства за подпомагане на засегнатите, от сцената се чуват и пропагандни текстове. Появи се видеоклип с нов текст на песента "Ден на победата", възпяващ Украйна.

Новият вариант на добре познатата песен, в изпълнение на руския певец Лев Лешченко, взриви социалните мрежи. На пръв поглед всичко изглежда нормално, пълна концертна зала и същия ритъм. Но при по-внимателно вникване в думите става ясно, че текстът е подменен и вместо "Ден на победата на Русия" се пее "Ден на победата на Украйна". 

С помощта на високи технологии гласът на певеца е използван за нов текст, в който се говори за поражението на Русия. И се появяват кадри на Володимир Зеленски и украинското знаме. 

В същото време на други музикални сцени се пеят песни в подкрепа на Украйна. Една от най-известните украински певици Настя изпя заедно с The Black Eyed Peas песента "Къде е любовта". 

А във Варшава се състоя благотворителен концерт, парите от който, в размер на 60 000 евро, ще отидат за подпомагане на бежанци от Украйна. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК