Руският ракетен крайцер "Москва" е пострадал сериозно, какви са версиите за пожара?

Съединените щати обявиха допълнителна военна помощ за Украйна

14.04.2022 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

Експлозия и сериозни щети по флагмана на руския Черноморски флот - ракетният крайцер "Москва". Украинските сили твърдят, че са нанесли ракетни удари по кораба, но Русия е с различна версия.

Символът на руската военноморска мощ - ракетният крайцер "Москва" е бил поразен от две ракети "Нептун", твърдят украинските власти и посочват, че са нанесени сериозни щети по кораба. За такива призна и Москва, но има друга версия - взрив на боеприпаси на борда на кораба. Целият екипаж е евакуиран.

На този фон - Съединените щати обявиха допълнителна военна помощ за Украйна на стойност от 800 милиона долара. Президентът Володимир Зеленски благодари на Вашингтон и отново се обърна с призив към европейския съюз да спре финансирането на руската военна машина.

"На първо място има нужда от ембарго върху петрола. И ясната готовност на Европа да се откаже от руските енергоносители", заяви Зеленски.

Продължават опитите за eвакуация - 9 хуманитарни коридора са отворени в зоните на сражения на изток и юг. Опит за изтегляне ще има от Мариупол, където по информация на кмета все още има 100 хиляди цивилни.

Сраженията за стратегически важният пристанищен град продължават. По-рано Москва съобщи, че над хиляда украински морски пехотинци са се предали, но Киев настоя, че градът не е паднал.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ердо
преди 2 години
Не е пострадал ако т.н. оценен от две ракети Нептун и ослепен преди това от байрактар 493 умрели само 19 спасени! Сигнализирай за неуместен коментар