Чеченският главатар Кадиров: В Украйна съм, все по-близо до нацистите от Киев

Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено"

14.03.2022 | 07:40 Редактор: Здравко Черкезов
Чеченският главатар Кадиров: В Украйна съм, все по-близо до нацистите от Киев

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, протеже на президента на Русия Владимир Путин, твърди, че се намира в Украйна, редом с руските сили, които извършват настъпление в страната, предаде Франс прес.

Кадиров публикува в Telegram видео, в което облечен с военна униформа е седнал около маса с войници в зала. Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива. Тази информация не може да бъде удостоверена по независим начин.

"Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено".

Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атаки, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Врагът формира и придвижва стратегически резерви към нашите граници", заяви украинският генерален щаб в ежедневния си бюлетин. Там се казва, че се очакват нови атаки срещу Харков, Суми и киевското предградие Бровари.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 2 години
Никаква милост за фашистите Сигнализирай за неуместен коментар