Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Славчо Велков: Неморално е Путин да използва чеченци срещу християнска Украйна

60-километровата колона от руски бронирани средства не е "кой знае колко", коментира експертът

07.03.2022 | 13:10 Редактор: Здравко Черкезов

Докъде ще стигне Путин? Според експерта по международна сигурност Славчо Велков, най-ожесточените сблъсъци са в Донбас, където от едната страна са украинската армия и така наречените нацистки батальони, а от другата са основните сили на двете самообявили се републики - Луганксата и Донецката.

"Обстановката е изключително напрегната и първоначално заявените цели на двете страни не са постигнали, въпреки че сме свидетели вече на два опита за водене на преговори", коментира Велков в предаването "Опорни хора".

По думите му 60-километровата колона от руски бронирани средства не е "кой знае колко", а е голяма главно в очите на неспециалистите.

"Киев първо няма само украинска армия, там има също отряди и поделения на пронацистките батальони "Азов", има т.нар. териториална отбрана, която не е никак малко, а сега вече започнаха да пристигат и чуждестранни бойци, които ще бъдат оформени в чуждестранни подразделения", посочи експертът по международна сигурност в отговор на въпрос дали ще "падне" Киев в ръцете на Русия.

Според Велков е неморално Путин да използва мюсюлмани срещу страна с християнско население.

"Не може в бойни действия, в една държава, която е с християнско население, да използваш мюсюлмани, защото някои консервативни държави, най-вече в Европа, ще приемат това като поход срещу християнството. Освен това трябва да знаем, че чеченските войски имат друга нагласа, друга психика, друго виждане и са привърженици на радикални действия", обясни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 3
Лили Барута
преди 2 години
Неморално било Путин да използва чеченци.....Хахахааааааа. Путин я отвържи казаците,че те както мразят украинците, за по малко от 5 дена ще им разгонят фамилията.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
шофьор
преди 2 години
е нормално ли енаемници от балканските старни да се бият Славчо ли беше къв беше Сигнализирай за неуместен коментар