Руските военни части се разполагат все по-близо до Киев, извършват обстрел по жилищни райони

Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази сутрин в много украински градове

12.03.2022 | 07:55 Редактор: Теодора Патронова
Руските военни части се разполагат все по-близо до Киев, извършват обстрел по жилищни райони

Атаките на руските сили в Украйна продължават, написа днес украинската армия във Фейсбук, предаде ДПА. Продължава настъплението към Киев, най-вече около северната част на украинската столица.

Частната американска спътникова компания Максар (Maxar Technologies) посочи, че на сателитни кадри, разпространени вчера, се вижда, че руските военни части продължават да се разполагат все по-близо до Киев и извършват артилерийски обстрел по жилищни райони, информира Ройтерс. 

На кадри се виждат също така дълги колони с автомобили, с които хората се опитват да напуснат Киев, а на други кадри се виждат продължаващи пожари на летище Антонов.

В опит да блокират град Чернихов от югозапад руските части се стремят да превземат градовете Шестовится и Михайло-Коцюбинске, разположени на около 15 км разстояние от Чернихов, посочва ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че при обстрел е бил повреден важен водопровод близо до Чернихов, което означава , че градът с население 280 000 жители може да остане без вода.

Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази сутрин в много украински градове, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс. Сирените се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната, пише БТА.

На спътникови снимки от вчера се вижда, че руските сили се прегрупират на северозапад от Киев, като извършват артилерийски обстрел, докато се приближават към столицата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК