Фон дер Лайен: ЕК предлага спиране на членството на Русия в МВФ, Световната банка

Предвижда се и забрана за доставка на луксозни стоки за Руската федерация

11.03.2022 | 21:56 Редактор: Елеонора Танева
Фон дер Лайен: ЕК предлага спиране на членството на Русия в МВФ, Световната банка

Европейската комисия ще представи в събота четвърти пакет от санкции срещу Москва. Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Пакетът от мерки има за цел изолиране на Русия и изчерпване на нейните ресурси.

Според нея ЕС ще се стреми да "изключи Русия от глобалния свят". Европейската комисия и страните от Г-7 възнамеряват да продължат да засилват натиска върху Русия, за да я принудят да спре инвазията си в Украйна. Фон дер Лайен подчерта и твърденията на украинската страна, че Русия е причина за проваляне на хуманитарните коридори за изтегляне на цивилни, а също и нанася удари по цивилни обекти.

Санкциите, предложени от Европейската комисия предвиждат спиране на членството на Русия в Световната търговска организация, Международния валутен фонд и Световната банка, информира БГНЕС.

Също така предвиждат премахване на режима на най-облагодетелствана нация в търговията с Западните страни, ограничения на износа на продукти от черната металургия, нови забрани за западни инвестиции в енергийния сектор на Русия, забрана за доставка на луксозни стоки за Руската федерация и ограничения за закупуване на криптовалути от руски граждани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Фрау Урсула Лайен все повече започва да страда от една характерна за всеки германец мания: Дойчланд, Дойчланд юбер алес. Известно е как завърши преди 77 години един виден германски водач. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 3
Нормално ли е?
преди 2 години
САЩ открили 30 био лаборатории в Украйна, използвали войничетата като бели мишки, но..."Русия щяла да плати жестока цена" Сигнализирай за неуместен коментар