Руски самолети бомбардираха жилищни сгради в Суми, над 10 души са загинали

Очаква се ново спиране на огъня в Украйна

08.03.2022 | 06:59 Редактор: Жаклина Иванова

Очаква се ново спиране на огъня в Украйна. Москва обяви, че ще прекрати огъня в 9:00 часа местно време, за да се позволи на цивилни от няколко града да се евакуират през хуманитарните коридори. По информация на руската страна един от коридорите е от Киев и прилежащите населени места през територията на Беларус с последващо изпращане със самолети на руска територия.

По-рано Русия и Украйна за пореден път не успяха да се споразумеят за евакуацията на цивилното население. Една от причините е, че Украйна отказва да евакуира цивилни към Русия. Четири от предложените от руснаците коридори водят именно към Русия или към съседната страна Беларус. Руските власти твърдят, че над 2 млн. души са се обърнали към тях с искане за евакуация.

През изминалата нощ руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна. Обстрелвани са били и предградия на столицата Киев. Бомби са нанесли щети и върху петролни складове в Житомир и Черников.

Руски самолети са бомбардирали град Суми и близкия район късно снощи. Това съобщават украински медии като цитират ръководителя на областната управа. Съобщава се за над 10 загинали. Сред ранените има и деца. На мястото има спасители. Напълно унищожени са няколко жилищни сгради в центъра на Суми. Поражения има и в близките предградия. Въздушни нападения по жилищни квартали е имало и в град Охтьорка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf
преди 2 години
Спрете се бе, какви военни са това и преди, но ето и сега - да трепат беззащитни! Сигнализирай за неуместен коментар