Задънена улица: Русия пак не остана доволна от преговорите с Украйна

Не бе постигнато споразумение, което значително да подобри цялостната ситуация в страната, заяви съветник на Зеленски

07.03.2022 | 21:02 Редактор: Елеонора Танева

Без пробив приключи третият кръг от преговори между Украйна и Русия. Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че са постигнати ''някои положителни резултати'' по отношение на логистиката на хуманитарните коридори. Двете страни са се разбрали те да бъдат променени, за да могат цивилните да напуснат Украйна. 

Отново обаче, не са били постигнати резултати, които да доведат до прекратяване на огъня и военните действия. От руската делегация заявиха, че очакванията им за разговорите не са се оправдали. 

"От гледна точка на ключовия политически въпрос, който включва прекратяването на огъня и военните действия, към днешна дата няма резултати, които да подобрят значително ситуацията. консултациите обаче ще продължат", заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

"Очакванията ни от разговорите не се оправдаха, но се надяваме, че следващия път ще успеем да направим по-съществени стъпки напред. Преговорите ще продължат", каза съветникът на руския президент Владимир Медински.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК