Солидарност с Украйна: Световноизвестни звезди даряват пари за бягащите от войната

Холивудската двойка Мила Кунис и Аштън Къчър набират средства за бежанците

07.03.2022 | 18:17 Редактор: Ваня Кузманова

Съпричастност към Украйна и от световноизвестни звезди. Холивудската двойка Мила Кунис и Аштън Къчър набират средства за бежанците, дарение прави и моделът Джиджи Хадид.

В социалните мрежи актрисата от украински произход Мила Кунис и съпругът ѝ Аштън Кътчър съобщиха, че даряват 3 милиона долара за бягащите от войната. Те са стартирали кампания за набирането на допълнителни средства. 

"Хората в Украйна са смели и силни, но това не означава, че не се нуждаят от подкрепа. Моля ви да ни помогнете да ги подкрепим", каза Мила Кунис. 

Крайната цел е да бъдат събрани 30 млн. долара. До момента кампанията е набрала 16 млн. 

Финансова подкрепа за бежанците ще дойде и от модела от палестински произход Джиджи Хадид. В профила си в Instagram звездата написа, че дарява приходите си от ревютата по време на модния месец. 

"Обещавам да даря приходите си, за да помогна на страдащите от войната в Украйна, както и да продължа да подкрепям тези, които преживяват същото в Палестина. Очите и сърцата ни трябва да са отворени за всяка човешка несправедливост. Нека всички да се виждаме като братя и сестри, отвъд политиката, отвъд расата, отвъд религията. В края на краищата за войната се плаща с невинни животи - а не с лидери", написа Джиджи Хадид.  

10 млн. долара за Украйна дарява и актьорът Леонардо ди Каприо. А от стартиралата кампания в Германия до момента са натрупани 67 млн. евро. Към нея се включи и телевизия ARD с 3-часов ефир. 

Сред гостите беше и украинската певица Джамала, която спечели "Евровизия" през 2016 с песента си "1944". Изпълнението ѝ разплака и вдигна на крака публиката.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК