Путин праща войски в Донецк и Луганск да "поддържат мира"

Зеленски заяви, че признаването на ДНР и ЛНР е нарушение на целостта и суверенитета на Украйна

22.02.2022 | 07:30 Редактор: Здравко Черкезов
Путин праща войски в Донецк и Луганск да

Президентът на Русия Владимир Путин нареди мироопазваща операция в двата сепаратистки района в Източна Украйна. Руските въоръжени сили ще навлязат в територията на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР).

На руското външно министерство е разпоредено да установи дипломатически отношения с републиките в Източна Украйна. По информация на Ройтерс колони от бойни машини, включително танкове, били забелязани тази сутрин в покрайнините на Донецк.

Путин подписа снощи указ за признаването на независимостта на ДНР и ЛНР. Той призова Държавната дума да подкрепи решението му незабавно. Освен указ за признаването, той подписа и договори за дружба и сътрудничество с ръководителите на двете отцепили се републики – Донецк и Луганск. 

Президентът Володимир Зеленски заяви, че признаването от Русия на независимостта на ДНР и ЛНР е нарушение на целостта и суверенитета на територията на страната му. Той подчерта, че международните граници на Украйна ще останат непроменени независимо от изявленията на Москва. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
sat4atpat
преди 2 години
Най-после. С 8 години закъснение. Но преди 8 години е имало опасност от разпалване на световна война, сега няма такава - никой не може да се противопостави на руската военна мощ в наши дни. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Оф, защо го причиняват на населението, Нямат ли поне малко жал за обикновените хора! Сигнализирай за неуместен коментар