Великобритания с нови санкции срещу Русия, Германия готова да се откаже от "Северен поток - 2"

Мерките ще бъдат разширени за физически и юридически лица със "стратегическо значение" за руските власти

31.01.2022 | 09:40 Редактор: Искра Ангелова
Великобритания с нови санкции срещу Русия, Германия готова да се откаже от

Правителството на Обединеното кралство ще представи в понеделник нов пакет от санкции срещу Русия, които могат да засегнат активите на руските енергийни компании. Това съобщава вестник The Times, позовавайки се на източници от британския кабинет.

Според информацията новите санкции, които предполагат замразяване на активи и забрана за влизане в Обединеното кралство, ще бъдат разширени и за физически и юридически лица със "стратегическо значение" за руските власти.

В неделя британският външен министър Лиз Тръс в интервю за Sky News каза, че властите на страната ще променят действащото законодателство, за да могат да разширят списъка със санкции. "В момента можем да наложим санкции само срещу онези, които са пряко замесени в дестабилизационни дейности в Украйна. Ще разширим списъка, така че всяка компания, която представлява интерес за Кремъл и руския режим, да може да бъде обект на санкции", каза тя, цитирана от "Фокус".

В същото време Тръс отказа да разкрие каквито и да било подробности за това какви ще бъдат новите санкции. "Нищо не е изключено", посочи тя, отговаряйки на въпрос за възможни мерки срещу имуществото на големи руски бизнесмени, живеещи в Лондон.

Освен това подчерта, че в случай на "руска инвазия в Украйна" Германия е готова да се откаже от газопровода "Северен поток - 2".

Снимка: Bloomberg.com

Очаквате ли да се стигне до военен конфликт в Украйна?

Да. Русия струпва много войски и ще нахлуе в Украйна, а НАТО ще отвърне светкавично.
18%
Не. Това е епизод пореден от борбата за влияние между Русия и САЩ.
70%
Не ме вълнува, важното е България да не пострада.
13%
Общо 2036 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Киро м
преди 2 години
Американците търсят да си продадат оръжията, защото оръжейния им комплекс командва парада . . . . А уикраинския Зеленясал президент действа като комик, което си е негова типична роля . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
играч
преди 2 години
според мен Русия няма д а навлиза никъде а САЩ търсят искуствено напрежение з аувеличаван евлиянието на източната граница на Русия- Русия така ще си стои н аграницата с Украйна -петрола ще расте ,газът ням а да стига откъдето и да носят доставки и той ще расте ,дългът н аУкрайн аще расте и икономиката ще буксува ,докато европейските страни не се събудят към какво вървят.Тоз артист Зеленски ако н енапарви с Русия среща и договорни отношения скоро ще с ечуди къде да бяга Сигнализирай за неуместен коментар