5 са най-често срещаните симптоми при ваксинираните, които са заразени с Омикрон

Хрема, кихане, лека умора, главоболие и болки в гърлото

24.01.2022 | 10:47 Редактор: Тодор Петров
5 са най-често срещаните симптоми при ваксинираните, които са заразени с Омикрон

Пациентите, които са били ваксинирани срещу коронавирус, имат пет най-често срещани симптома при заразяване с Oмикрон, посочи британският епидемиолог професор Тим Спектър заяви пред The Conversation.

Според него това са хрема, кихане, лека умора, главоболие и болки в гърлото. Въпреки това само половината от заразените с Oмикрон се оплакват от класическите признаци, които включват треска, кашлица и загуба на обоняние.

"Омикрон причинява симптоми, които приличат повече на обикновена настинка, особено при хора, които са били ваксинирани, и по-малко общи тежки системни симптоми", обяснява епидемиологът.

Щамът на коронавируса Oмикрон или B.1.1.529, беше открит в Ботсвана и Южна Африка през ноември. Експертите смятат, че с него могат да се заразят както преболедували, така и ваксинирани лица. 

Новият вариант вече е идентифициран в 110 държави и доказано се разпространява по-бързо от предишния вариант Делта, пише БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
9 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 месеца
С други думи признаците на класическата настинка, която всяка зима почти всеки кара от време оно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Демек,всяко грипче е макароня,това са симптоми при всеки грип. Сигнализирай за неуместен коментар