Фон дер Лайен: Бустерната доза е най-добрата защита срещу Омикрон

За 1 г. в ЕС се е ваксинирало 78% от пълнолетното население

27.12.2021 | 15:35 Редактор: Елеонора Танева
Фон дер Лайен: Бустерната доза е най-добрата защита срещу Омикрон

За една година от началото на ваксинацията срещу Ковид-19 в Европейския съюз са имунизирани 78% от пълнолетните хора. Това заяви  ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя благодари на всички здравни работници за усилията им за справяне с пандемията, както и на доставчиците на ваксини срещу Ковид-19. 

"Нарастващият брой на заразени и по-точно скоростното разпространение на Омикрон поставят акцент над важността на имунизациите! Поставянето на ваксина, включително и на бустерна доза - това е най-добрата защита към този момент. Разполагаме с достатъчно дози, за да може всеки и да се ваксинира, и да си постави подсилваща доза. Така че нека предпазим себе си и околните - това е нашият шанс да победим този вирус!", призова Урсула фон дер Лайен във видеообръщение, разпространено в социалните мрежи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Джордже Балашевич
преди 2 години
Ако има втори Нюрнбергски процес, то това създание трябва да е първото осъдено от огромна група хора, които нанесоха непоправими щети на човечеството! Сигнализирай за неуместен коментар