САЩ затягат мерките за пристигащи, без значение дали са ваксинирани

Задължителен тест ще се изисква за влизане в страната от 6 декември

03.12.2021 | 21:56 Редактор: Елеонора Танева
САЩ затягат мерките за пристигащи, без значение дали са ваксинирани

Всички пристигащи с полети в САЩ трябва да имат отрицателен PCR или антигенен тест, направен до 24 часа преди качването в самолета. Новото изискване влиза в сила в сила от 6 декември. То важи за ваксинирани и неваксинирани пътници, съобщава Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това изискване са децата до 2-годишна възраст, както и гражданите, преболедували Ковид-19 през последните 90 дни. 

Друго изискване към пристигащите с въздушен транспорт в САЩ е, да попълнят и представят форма по образец, която е достъпна на:   https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/Combined-Passenger-Attestation-Amended-Testing-Order-12-02-2021-p.pdf

Гражданите, пристигащи по въздух в САЩ, са длъжни да представят на авиокомпанията и доказателство за завършена ваксинация срещу Ковид-19 с ваксина или одобрена за постоянна или извънредна употреба от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ или от Световната здравна организация.

Подборности за мерките при влизане в САЩ може да намерите на официалния сайт на МВнР в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“, както и на https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/32094

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК