САЩ: Само бустерните дози ще ни помогнат да се справим с Омикрон

Призовават се бизнесите да изискват задължително ваксиниране или да имат изискване за седмично тестване на служителите си

02.12.2021 | 21:12 Редактор: Жаклина Иванова
САЩ: Само бустерните дози ще ни помогнат да се справим с Омикрон

Поставянето на бустерни дози ваксини срещу Ковид-19 е в основата на мерките за справяне с новия вариант на вируса в САЩ. Toва става ясно от информация за стратегията на администрацията на американския президент Джо Байдън за справяне с Ковид-19 на фона на застудяването на времето и разпространението на новия вариант на вируса.

Мерките включват и промени в изискванията за влизане в страната, които влизат от началото на следващата седмица.

Според информация на Белия Дом Байдън ще обяви стъпки за ускоряване процеса по получаване на бустерни дози от тези около 100 милиона американци, които могат да ги получат но все още не са. Една от деветте посочени мерки е стартиране на образователна кампания като се обърне специално внимание на по-възрастните.

В стратегията на администрацията се предвижда и преглед на протоколите на училищата, за да не стига до затварянето на цели класни стаи при положителен резултат от тестове за Covid. Ново в подхода на Белия Дом е осигуряването на безплатни домашни тестове за повече хора. Планът също призовава бизнесите да изискват задължително ваксиниране или да имат изискване за седмично тестване на служителите си.

В прессъобщението на Белия Дом се казва още, че в началото на следващата седмица Съединените Щати ще се затегнат процедурите за влизане в страната. Изискването ще е всеки влизащ в САЩ да се тества в рамките на един ден преди отпътуване независимо от това дали има ваксина и също независимо от националността. Тази мярка се приема като допълнително ниво на защита на общественото здраве, докато експертите проучват варианта Омикрон, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
babaqga
преди 1 година
Само блъф ще ви напълни джобовете с нечестия от библейски мащаб вече! Сигнализирай за неуместен коментар