Три пъти по-малко гласували в Истанбул, Австрия и Германия подкрепиха категорично Радев

Разкритите секции зад граница бяха 750

22.11.2021 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Спокойно и без опашки премина изборният ден за сънародниците ни в чужбина. Разкритите секции зад граница бяха 750. Избирателната активност е по-слаба от миналата неделя.

За разлика от наплива на сънародниците ни в Турция да гласуват на изборите миналата седмица, секциите останаха празни на балотажа. 5 400 е броят на гласувалите в 38-те секции в района на Истанбул - това е три пъти по-малко в сравнение с вота миналата неделя.

"Този балотаж изселниците много слабо ги интересува, видяхме в медиите акцент за границата и проверките на автобусите", каза журналистът Мехмед Юмер.

Българите в Германия гласуваха в 82 избирателни секции.

"Може би активността е малко по-ниска от миналата седмица. Като цяло в Берлин са гласували малко над 1500 за Румен Радев и над 300 за Герджиков", коментира журналистът в Берлин Катя Костова.

Ниска избирателна активност беляза и вота сред българите в Австрия. Те гласуваха без ограниченията, наложени в страната заради Ковид-19.

"Валидните бюлетини са 3 702, като мнозинството подкрепят Румен Радев", сподели журналистът Мартина Шопова-Янев.

Балотажът е преминал спокойно и без напрежение и сред българите в Румъния.

"Броят на гласуващите българи в единствената секция в Букурещ не е с много по-малък от предишната неделя. 154 души са гласували в Букурещ", каза Юлия Баховски.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК