Южна Корея разхлаби мерките срещу Ковид-19 и стана страшно

Страната регистрира пик на заболелите от началото на пандемията

18.11.2021 | 10:46 Редактор: Елеонора Танева
Южна Корея разхлаби мерките срещу Ковид-19 и стана страшно

Южна Корея регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие с Ковид-19. Данните показват, че новите случаи са 3290. Това е абсолютен максимум от януари миналата година, когато в страна бе регистриран първият заразен, съобщи Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията.

Предишният рекорд от 3270 новозаразени е отчетен на 25 септември тази година. Резкият ръст на броя на новозаразените е регистриран, след като на 1 ноември в страната започна постепенно вдигане на повечето ограничения. Бяха разрешени големи обществени събирания, удължено беше работното време на ресторантите на закрито.

78% от новите случаи са в региона на столицата, включващ Сеул, Инчхон и провинция Кьонги. Общият брой на заразените с КОВИД-19 от началото на пандемията в Южна Корея достигна 406 065 души. Броят на пациентите в тежко и критично състояние е 506 души, а на починалите за последното денонощие е 29. Общият брой на починалите от Ковид-19 в страната е 3187, информира БТА.

От началото на имунизационната кампания през февруари тази година 81,2% от населението вече са получили първата доза ваксина, а 77,8% от южнокорейците са напълно ваксинирани.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК