СЗО бие тревога за Ковид-19 в Европа, Германия ще изолира неваксинираните

В Бундестага ще гласуват законопроект за сериозно затягане на мерките

17.11.2021 | 09:07 Редактор: Тодор Петров
СЗО бие тревога за Ковид-19 в Европа, Германия ще изолира неваксинираните

Световната здравна организация отчита 8% ръст на заразяванията с коронавирус в Европа през миналата седмица. Новите случаи са над 2 100 000. Повече от 28 000 души са починали, което е с 5% повече.

В световен мащаб заболеваемостта е нараснала с 6%, а броят на смъртните случаи - с 1%. САЩ съобщават за най-голям брой заразени през седмицата, следват Русия и Германия.

В Германия вече подготвят затягане на ограничителните мерки. Утре предстои гласуване в Бундестага на законопроект, който предвижда достъп до обществен транспорт и до работното място само за ваксинирани, преболедували и тествани.

За първи път се предвижда ограничаването на достъпа до обществен транспорт, включително и градския транспорт, което среща сериозна критика от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде приет, задължително става ежедневното тестване на работещите в здравеопазването и старческите домове, които не са ваксинирани и не са преболедували Ковид-19. Обсъжда се и въвеждането на задължителна имунизация за някои професии.

Сурови наказания се предвиждат за фалшифициране на "зелени сертификати" или ползването им, което да се наказва с три месеца до пет години лишаване от свобода, предаде БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Бушмил
преди 2 години
Малееее...тука половинБългария ще влезе в затвора, ако и ние въведем подобни наказания ;р Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
do1
преди 2 години
Мдам ти определено не си от хората, които могат да мислят обаче. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
бг смешки
преди 2 години
колкото повече ваксинирани толкова повече заразени . нещо тук не е наред . поне за хората които могат да мислят ... Сигнализирай за неуместен коментар