Конспирация или има доза истина - съществува ли кемтрейлс?

Според привържениците на конспиративната теория самолетите разпръскват отровни химикали

24.10.2021 | 13:19 Редактор: Елеонора Танева
Конспирация или има доза истина - съществува ли кемтрейлс?

Виждаме ги всеки ден - следите, които самолетите оставят по небето. И докато повечето хора не им обръщат особено внимание, за някои те са от изключително значение. 

Според привържениците на конспиративната теория за т.нар. кемтрейлс, следите, които самолетите оставят, са всъщност резултат от разпръскване на отровни химикали. Това ставало по нареждане на елита, тайно управляващ света. Целта била да се забавят климатичните промени, а освен това да се контролират, разболяват и отравят хората.

В научната сфера поне на теория са обсъждани различни идеи за опазване на климата чрез разпръскване на вещества в атмосферата. Като например съединения на алуминия и желязото, както и за сажди. 

Учените обаче са единодушни, че т.нар. кемтрейлс не съществуват. 

От Германската метеорологична служба обясняват, че изображенията по небето всъщност често представляват "заледени облаци", пише DW. 

От германското Министерство на околната среда, защита на природата и ядрената безопасност потвърждават: кемтрейлс не съществуват. 

"Линиите по небето са кондензационни следи от самолетите. Те са безопасни за хората на Земята, но оказват влияния върху околна среда", твърдят от ведомството.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
без име
преди 1 година
Странно, как така на истината взеха да казват, че е конспирация. И това достатъчно ли е за да бъде опровергана? Или просто е най-лесно. То се вижда с просто око, че летят самолети, че следите им не се губят мноого дълго време. Как така следите взеха да стават "заледени облаци" , а преди не !? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Съществуват и от НАСА го признават в сайта си Сигнализирай за неуместен коментар