Все повече бременни са в болница след усложнения от Ковид-19

Почти една пета от тежко болните пациенти, нуждаещи се от апаратно дишане, са неваксинирани

12.10.2021 | 19:31 Редактор: Искра Ангелова

Тревожна тенденция - във Великобритания расте броят на хоспитализираните бременни жени след усложнения от Ковид-19. В Съединените щати и Канада също наблюдават все повече родилки, настанени в интензивни отделения.

Според данните на британската здравна служба, почти една пета от тежко болните пациенти, нуждаещи се от апаратно дишане, са неваксинирани бременни жени. За да избегнат усложнения и фатален край, специалистите призовават бъдещите майки да се имунизират срещу Ковид-19. 

"Бременните жени са много уязвими. Вероятността да се нуждаят от интензивна грижа е голяма. Рискът от преждевременно раждане и мъртвородено бебе е два-три пъти по-голям", каза консултант акушер-гинекологът в град Хартфордшир Жасмин Леонс.

Тревожни сигнали идват и отвъд Океана. В Канада броят на заразените расте, докато лекари настояват за спешна информационна кампания, която да разсее съмненията около безопасността на ваксините при бременност. Татяна е сред неваксинираните жени, които попадат в интензивното отделение на болницата в Албърта.

"Планът беше да се ваксинирам след като родя. Трябваше да го направя много по-рано", коментира Татяна Райдаут.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Курчо
преди 2 години
Как може да пишете такива простотии.Спокойно,и вие сте смъртни.Идва видов ден за всички *** и убийци Сигнализирай за неуместен коментар