Нова теория: Миньори пренесли Ковид-19

Стотици мутации са се развили в тялото на евентуалния нулев пациент

10.10.2021 | 08:40 Редактор: Георги Донков
Нова теория: Миньори пренесли Ковид-19

Нова версия за произхода на Ковид-19 бе представена в Съединените щати. Според нея коронавирусът може да е възникнал в тялото на китайски миньор, който се е заразил през 2012 г. Според изпълнителния директор на проекта Bioscience Resource Джонатан Латъм, вирусът е мутирал многократно и именно тези мутирали проби са били изпратени за изследване в лаборатория в Ухан. Предполага се, че впоследствие вирусът е бил неволно изпуснат.

Според изследване вирусът може да направи "еволюционни скокове" и да претърпи множество мутации, когато е в тялото на един човек за дълго време. 

"Много стотици мутации са настъпили в един миньор, което води до образуването на SARS-CoV-2. Скокове, които се случват за десетилетия, са се случили в тялото на миньора за около шест месеца. Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньора след мистериозно заболяване през 2012 г. Твърди се, че има и други заразени негови колеги", каза Латъм.

Смята се, че през 2012 г. група китайски миньори са били наети да изгребват останките от екскременти на прилепи в мина в провинция Юнан. Впоследствие шестима от работниците са били диагностицирани със заболяване, подобно на пневмония. В резултат на това трима от мъжете починали, а други трима били подложени на дълго лечение в болница.

Година по-късно, в същия район, учени от Ухан са открили коронавирус при прилепите (RaTG13), който е 96% идентичен с вируса, който причинява Ковид-19, информира БГНЕС.

"Знаем, че коронавирусите са били разнообразни и многобройни около мината и знаем, че някои от миньорите са починали, а други са били в болница. Тяхното лечение е продължило шест месеца и вероятно е довело до еволюцията на нови адаптирани човешки коронавируси “, каза още Джонатан Латъм.

На този фон в американската преса се появиха нови публикации в полза на теорията за лабораторното изтичане, причинило пандемията на коронавирус. The Wall Street Journal цитира мненията на почетния професор по физика в Калифорнийския университет в Бъркли Ричард Мюлер и основателя на Atossa

Therapeutics Стивън Куей. Експерти казват, че преди началото на пандемията в китайските провинции Хубей и Шанси са регистрирани случаи на множество заболявания с неизвестен патоген и симптоми на ТОРС.

Според учените всички факти показват изтичането на коронавирус от лабораторията, където са използвани технологии за ускоряване на еволюцията му. Американски експерти оценяват вероятността от хипотезата им на 99%.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК