Байдън към работодателите: Задължете служителите си да се ваксинират

"С имунизации най-накрая ще победим тази пандемия", посочи американският президент

08.10.2021 | 10:18 Редактор: Жаклина Иванова
Байдън към работодателите: Задължете служителите си да се ваксинират

Президентът Джо Байдън заяви, че повече американски фирми трябва да задължат служителите си да получат ваксини срещу Ковид-19, като нарече този ход жизненоважен за прекратяване на пандемията и поддържане на икономиката.

"Днес призовавам повече работодатели да действат. Моето послание е: Изисквайте от служителите си да се ваксинират. С ваксинации най-накрая ще победим тази пандемия. Без тях сме изправени пред безкрайни месеци на хаос в нашите болници, щети за нашата икономика и безпокойство в училищата ни", посочи Байдън по време на посещение на строителна площадка близо до Чикаго.

Преди месец президентът на САЩ нареди всички федерални работници и изпълнители да бъдат ваксинирани, а частните работодатели със 100 или повече служители да изискват персоналът да бъде ваксиниран до 8 декември или да се тества седмично за коронавирус. Тази поръчка обхваща 100 млн. души, около 2/3 от работната сила.

Байдън посочи няколко успешни примери за ваксинация, включително решението на базираната в Чикаго United Airlines да бъде определен краен срок през октомври всички служители да бъдат напълно ваксинирани. Президентът похвали и други авиокомпании и бизнеси, които последваха този пример, предаде БНР.

Изискванията за имунизация имат широка обществена подкрепа. Икономистите от "Уолстрийт" също са съгласни, че по-високите нива на ваксинирани ще засилят икономическия растеж и ще добавят работни места, каза американският президент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК