Свободно движение и заведения с музика само за ваксинираните

Отпадането на ограниченията в Гърция ще бъде валидно за завършилите имунизационния цикъл

05.10.2021 | 10:35 Редактор: Жаклина Иванова
Свободно движение и заведения с музика само за ваксинираните

Ваксинираните в Гърция да могат да се движат абсолютно свободно дори и в зоните с най-висока заболеваемост от Ковид-19 предвижда план на правителството, който се очаква да бъде обявен утре, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Прото тема".

Отпадането на ограниченията, налагани заради пандемията, ще бъде валидно само за гражданите, които са завършили пълния си ваксинационен цикъл. Това означава, че в райони, където е въведен локдаун заради увеличаване на случаите, заведенията ще могат да работят отново с музика само за ваксинирани лица.

В момента заради ръст на случаите в някои градове в Северна Гърция, сред които и Солун, е въведен вечерен час и е забранена музиката във всякакъв вид заведения.

Според Европейския център за контрол на заболяванията, по показателя смъртност Гърция е на едно от първите места спрямо други европейски държави. В последните 14 дни в страната са регистрирани почти 47 смъртни случаи на един милион души.

В тази статистика България е на първо място по смъртност - 139 смъртни случая на един милион души, информира БТА.

Въпреки че през последната седмица се наблюдава спад на случаите, в Северна Гърция епидемичният товар остава висок с тенденция на нарастване, отбелязва в. "Катимерини" и посочва, че това има пряка връзка с ниското ниво на ваксинация.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години