Вандалски атаки срещу ваксинационни центрове в Германия

Заплахи, обиди, физически нападения и подпалвания

28.09.2021 | 11:55 Редактор: Тодор Петров
Вандалски атаки срещу ваксинационни центрове в Германия

В Германия от началото на имунизационната кампания в почти всички федерални провинции са регистрирани нападения срещу ваксинационни центрове или опити за спиране на имунизационни акции. 

Допитване на агенция epd, направено сред министерства, криминални служби и едно лекарско обединение, в повечето случаи става дума за увреждане на имуществото, показва, че предимно става дума за вандалски надписи по стените. Имало е обаче и заплахи, обиди, физически нападения, а в Саксония - дори и подпалване.

За нападенията срещу имунизационни центрове няма единна статистика. Според допитването, в цяла Германия е имало поне 190 релевантни за полицията случаи, свързани с имунизацията срещу коронавирус. 

Единствено от Хамбург съобщават, че нямат сведения за нищо "извънредно" около централния имунизационен център или мобилните ваксинационни акции, информира DW.

По време на общонационалната ваксинационна седмица от 13 до 19 септември в редица федерални провинции се е стигнало до опити за възпрепятстване на имунизациите. В Бавария и в Хесен са регистрирани опити за смущения на предложенията за ваксинации в училищата. В Бавария от декември миналата година досега е имало 56 престъпления, свързани с имунизационни центрове, в Саксония само тази година са били 54.

Всички федерални провинции съобщават най-вече за вандалщини по стените. В Заарланд надписът "Пункт за имунизации" е бил преправен на "Пункт за отрови". Но това е бил и единственият случай там. И в Бремен е регистриран само един случай. Тези две провинции до момента водят по квоти на имунизираните.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години