Родители с нетърпение чакат разрешението на ваксината на Pfizer за деца между 5-11 г.

В САЩ одобрението се очаква до края на октомври

11.09.2021 | 23:08 Редактор: Елеонора Танева
Родители с нетърпение чакат разрешението на ваксината на Pfizer за деца между 5-11 г.

Скоро ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer може да бъде разрешена за деца на възраст 5-11 години в САЩ. Това се очаква да стане до края на октомври, заявиха висши здравни служители, запознати със ситуацията, съобщи Ройтерс.

Очаква се дотогава да има достатъчно данни от клинични изпитвания, за да търси разрешение за спешна употреба (EUA) за тази възрастова група от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

Те очакват FDA да вземе решение дали ваксината е безопасна и ефективна при по-малки деца в рамките на три седмици след представянето на искането за разрешение, пише БГНЕС.

Решението дали да се разреши ваксина за по-малки деца се очаква с нетърпение от милиони американци, особено родители, чиито деца са започнали училище през последните седмици на фона на вълна от инфекции, предизвикани от варианта Делта.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
И все пак трябва да има солидни доказателства, че е наложително децата да се ваксинират и още по-сериозни доказателства, че са безвредни тези ваксини!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
madmin
преди 2 години
Лъжи, лъжи, пак лъжи. Ще дойде време да отговаряте Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Доко
преди 2 години
Нямате равни на себе си ***! Как не умаляхте да правите копи-пейст, без никаква мисъл, и да заблуждавате и манипулирате хората. То бива да сте толкова алчни, ама надминахте и гуруто си - ***! Сигнализирай за неуместен коментар