Нов пожар избухна на остров Евия

Изпратени са четири самолета, изсипващи вода върху огъня

13.08.2021 | 18:15 Редактор: Десислава Атанасова
Нов пожар избухна на остров Евия

Нов пожар избухна в петък на гръцкия остров Евия, но на юг от района, където огромен горски пожар унищожи гори, изпепели жилища и все още тлее 10 дни след началото му, съобщи в. "Катимерини".

Гръцката противопожарна служба заяви, че са изпратени четири самолета, изсипващи вода върху пожара, и шест хеликоптера, за да контролират новия пожар в централната част на Евия, заедно с 23 пожарникари и 10 превозни средства.

По-големият пожар, който избухна на 3 август, унищожи по-голямата част от северната част на острова и е един от най-опустошителните от известните досега в страната, предава БГНЕС.

Няколко средиземноморски страни са претърпели силна жега и бързо разпространяващи се горски пожари през последните седмици, включително Турция, където са загинали най-малко осем души, и Италия. В Алжир горските пожари в планинския берберски регион отнеха живота на най-малко 69 души.

Влошаването на сушата и топлината - и двете свързани с изменението на климата - също подхраниха горските пожари това лято.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК